Benoe agymenései

Benoe időnként megvilágosodik. Az ilyenkor keletkező agyváladék annál kevesebb, hogy egy egész blog épüljön rá, de annál több, hogy egy kommentben tíz percig éljen, aztán örökre elmúljon.

Ilyen volt például:

Háromgyerek

A fa neve

Világpanel

Tudatmódos

Rohadtul elegem van. Mindenből és mindenkiből. Lelkifurdalásom van, hogy ebbe a rohadt világba engedtem ki a gyerekeimet, és képtelen vagyok megvédeni őket. Nagyon sokat gondolkodtam, mit tehetek.

Ennyit.

Lopják a felét!

Szenvedélyes felhívás a magyarországi gazdasági és politikai elithez.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Lopják a felét!

2007.11.08. 15:59 | bbenoe | Szólj hozzá!

Minden magyar politikust a legrosszabb ismert példány alapján ítél meg - a nép, amely választotta.
Minden magyar köztisztviselőt a legrosszabb ismert példány alapján ítél meg a nép - amely eltartja.
Minden magyar gazdagembert a legrosszabb ismert példány alapján ítél meg a nép - amelyet kizsákmányol (*).

Ezek itten a magyar elit tagjai, amely teljesen lejáratta magát a rendszerváltás óta. Akármelyik párthoz tartozik, szimpatizál vagy irányítja.
Ezt a helyzetet "illegitim demokráciának" nevezik, amely jogilag demokrácia, valójában nem az. A választók NEM elégedettek azzal, aki kormányoz, működik, tevékenykedik, de tehetetlenek.

Magyarország kicsi. Nincs még egy gazembergarnitúrája, nincs kiből választani, ráadásul az eddigi is meglehetősen kifosztotta.
Vagy önmagát szabályozza a jelenlegi garnitúra, vagy lecsúszik, elszegényedik az ország. Ennek nincs minimális mértéke, nincs határa. (**) Ha ez nem baj, akkor ne is olvass tovább.

LOPJÁK A FELÉT!

Csinálják úgy, mint eddig, de elégedjenek meg a felével. Hagyjanak benn többet, hogy az rendeltetésszerűen hasznosuljon. Ettől a helyzet javulni fog, öt év múlva a fele annyi lesz, mint a mostani egész.

LOPJÁK A FELÉT!

Tessék egy kicsit szerényebbnek lenni. Nem kérni 100000-et egy gázbekötés engedélyezéséért zsebbe, csak 50000-et. Nem ellenőrző hatóságot törvénybe iktatni, hogy legyen hol dolgozni Csongor öcsémnek, elég egy új osztály a minisztériumba, nem háromszorosára emelni a képviselői javadalmazást, csak kétszeresére.
És persze, ha már megelégedtünk ennyivel, akkor vigyázzunk is rá, hogy amit meghagytunk, az arra forduljon, amire hazudtunk, hogy kell. Mert azért hagytuk benn, nem azért, hogy más ellopja előlünk, a kutyafáját.

-------------------------------------------------------

(*) Tetszik, nem tetszik, a gazdagok kizsákmányolják a szegényeket. Nem a vagyonukkal, nem mindig nem közvetlenül és nem személyesen, de a szegényebbek rovására gazdagok. Ha aktívak a vállalkozásukban, akkor bizony közvetlenül többet keresnek rajta, mint amennyit fizetnek neki, akkor is, ha az alany meg kevesebbet dolgozik, mint amennyit tudna, mert ő sem teljesen hülye.

(**) El is lehet menni persze máshová, ha itt már csupa halmozottan hátrányos helyzetű kisebbségből áll a többség. Nézzük csak, mi van Nigériában!

A bejegyzés trackback címe:

https://lopjak-a-felet.blog.hu/api/trackback/id/tr78222501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása